Μετά το …FUV, έρχεται ΚΑΙ ηλεκτρική Ferrari!

Δεν έχει περάσει καιρός από τότε που ο Sergio Marchionne έλεγε πως δεν πιστεύει στην ηλεκτροκίνηση στα αυτοκίνητα και πως έδινε ψήφο εμπιστοσύνης στα υβριδικά σύνολα, επίσης πριν από μερικά χρόνια διαμήνυε πως προτού η Ferrari παρουσιάσει SUV θα έπρεπε να τον πυροβολήσουν…

Τελικά δεν χρειάστηκε να χυθεί αίμα για να κάνει η Ferrari την υπέρβαση και να συνεχίσει στο (πατημένο) χωματόδρομο που χάραξε η FF και συνεχίζει η GTC/4 Lusso. Είναι πλέον γνωστό πως σύντομα, μάλλον το 2020, από το Maranello θα προκύψει ένα ακόμα μοντέλο, που αυτή τη φορά θα εκμεταλλευτεί την αυξημένη ζήτηση για πολυτελή και ‘σπορ’ SUV’s και την ….μισή δουλειά της Lamborghini με την Urus, που αφήνει ελεύθερο πεδίο για ένα SUV που θα έχει αυτόνομο πλαίσιο και κινητήρα από Supercar και δεν θα είναι απλώς ένα rebadged προϊόν.

Η Ferrari ξέρει πολύ καλά πως να κρύψει τις αλλαγές πορείας και έτσι το νέο όχημα έχει και δική του …κατηγορία: FUV! που σημαίνει Ferrari Utility Vehicle, ότι δηλαδή δεν θα είναι ένα SUV αλλά πρώτα Ferrari και μετά όλα τ’άλλα.

Render της Ferrari …FUV

Η επόμενη κίνηση που θα προβληματίσει το τμήμα marketing για το πως θα το προωθήσουν είναι έλευση της επικείμενης full ηλεκτροκίνητης Ferrari. Μόλις λίγους μήνες μετά τις γνωστές δηλώσει του Marchionne, ο ίδιος δήλωσε πως είναι αυτονόητο πως ‘…η Ferrari οφείλει να παρουσιάσει ένα ηλεκτροκίνητο μοντέλο γιατί προς τα εκεί οδεύει η τεχνολογία…‘ αφού εκτιμά ‘…τη δουλειά που έχει κάνει ο Elon [Musk], με την Tesla αλλά η Ferrari μπορεί και οφείλει να φτιάξει το πρώτο υπέρτατο ηλεκτρικό supercar…‘.

Γνωρίζοντας πως η Ferrari έχει προχωρήσει πολύ μπροστά στο τομέα της τεχνολογίας υλικών και κινητήρων, αναμένεται να μας χαρίσει κάτι πραγματικά συγκλονιστικό. Επίσης υπολογίζοντας τους χρόνους εξέλιξης μοντέλων και την περιβόητη εχεμύθεια των στελεχών της Ferrari (Portofino και 812 ήρθαν κυριολεκτικά από το πουθενά), μάλλον ο Sergio όταν κάνει τις δηλώσεις του παίζει κυριολεκτικά με τους δημοσιογράφους, αφού το SUV πρέπει να ήταν ήδη προχωρημένο όταν αρνιόταν την ύπαρξη του, άρα και η ‘Ferrari Elettrica‘ δεν αποκλείεται να είναι ήδη πίσω από τη γωνία!

Νίκος ΚουμπήςΓεννήθηκα στην Ιταλία... τη μάνα μου την πήγαν στο μαιευτήριο με μια Alfasud, ο πατέρας μου οδηγούσε ένα 124 Sport και ένα 131 Mirafiori, ο αγαπημένος οικογενειακός φίλος είχε μια GTV6 και ένα Uno Turbo i.e. και έζησα το οικονομικό θαύμα της Ιταλίας με τις αμέτρητες 164, Thema και Croma να τρέχουν με 200+ στην Autostrada. Αν δεν γινόμουν αθεράπευτα ιταλόφιλος δεν ξέρω τι θα γινόμουν....


'Μετά το …FUV, έρχεται ΚΑΙ ηλεκτρική Ferrari!' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

© Copyright TheItalianJob.gr | All Rights Reserved | Hosting by ComboWeb