Νέοι μπελάδες στις ΗΠΑ για την FCA

Η εφημερίδα Detroit News δημοσίευσε χθες την μήνυση που κατέθεσε εναντίων της FCA μια γυναίκα απο το Texas ζητώντας αποζημίωση για τον τραυματισμό που υπέστη το 2015 σε ένα ατύχημα που είχε και για το οποίο κατηγορεί το Jeep Grand Cherokee της.

Συγκεκριμένα η Κυρία Sonya Dawson πάρκαρε το αυτοκίνητο της στην είσοδο του γκαράζ της, που έχει έντονη κλίση, και κατέβηκε από το όχημα της για να ανοίξει την πόρτα όταν αυτό, επειδή κουνήθηκε ο επιλογέας ταχυτήτων, άρχισε να τσουλάει αργά. Στην προσπάθεια της να το σταματήσει η Κα Dawson σκόνταψε με αποτέλεσμα το μεγάλο SUV της να της πατήσει το πόδι, τραυματίζοντας την.

Το ατύχημα αυτό μοιάζει σε δυναμική με εκείνο που κόστισε την ζωή στον νεαρό ηθοποιό, γνωστό για την συμμετοχή του στις ταινίες Star Trek, Anton Yelchin. Τότε ο ηθοποιός βρέθηκε εγκλωβισμένος ανάμεσα στο Grand Cherokee του και την πύλη εισόδου του σπιτιού του όταν το όχημα άρχισε να κινείται μόνο του.

Η FCA δεν έχει προβεί ακόμα σε ανακοινώσεις για την υπόθεση και είναι πολύ πιθανό το όλο θέμα να λυθεί εξωδικαστικά με κάποια αποζημίωση εκ μέρους του κατασκευαστού προκειμένου να αποφευχθεί μια μακρά δικαστική υπόθεση που μπορεί να βλάψει την εικόνα του Ιταλοαμερικανικού Ομίλου.

Η αλήθεια πάντως είναι ότι και στις δύο περιπτώσεις είναι πολύ πιθανό η αποζημίωση να μην είναι ιδιαίτερα μεγάλη, για τα Αμερικάνικα πρότυπα, καθώς τα αυτοκίνητα είχαν αφεθεί μόνα τους με αναμμένο κινητήρα και χωρίς χειρόφρενο, κάτι που στο εγχειρίδιο χρήσης (και στην κοινή λογική όσων έχουν στοιχειώδες iq) απαγορεύεται ρητά.

Νίκος ΚουμπήςΓεννήθηκα στην Ιταλία... τη μάνα μου την πήγαν στο μαιευτήριο με μια Alfasud, ο πατέρας μου οδηγούσε ένα 124 Sport και ένα 131 Mirafiori, ο αγαπημένος οικογενειακός φίλος είχε μια GTV6 και ένα Uno Turbo i.e. και έζησα το οικονομικό θαύμα της Ιταλίας με τις αμέτρητες 164, Thema και Croma να τρέχουν με 200+ στην Autostrada. Αν δεν γινόμουν αθεράπευτα ιταλόφιλος δεν ξέρω τι θα γινόμουν....


'Νέοι μπελάδες στις ΗΠΑ για την FCA' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

© Copyright TheItalianJob.gr | All Rights Reserved