Νέο μικρότερο Maserati SUV βασισμένο στη Stelvio

Της προηγούμενες μέρες ο Sergio Marchionne ανέφερε σε δημοσιογράφους πως η Maserati θα αποκτήσει ακόμα ένα νέο μοντέλο. Η νέα προσθήκη στη γκάμα της Τρίαινας θα είναι ένα μικρότερο SUV που θα χρησιμοποιήσει το πλαίσιο ‘Giorgio‘ της Alfa Romeo Stelvio και θα επιτρέψει στην Ιταλική φίρμα πολυτελείας να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την επιτυχία της κατηγορίας αλλά και την πολύ θετική ανταπόκριση του κοινού στην Levante.

Ακόμα δεν γνωρίζουμε αν το νέο SUV θα κατασκευάζεται στο Grugliasco, μαζί με τις Ghibli και Quattroporte, και να εξασφαλίσει συνεχής εργασία στο εργατικό δυναμικό της Maserati που τελευταία ταλαιπωρείται από συχνές παύσεις της παραγωγής λόγο της νέας νομοθεσία της Κίνας που επέβαλλε μια μείωση στις ταξινομήσεις εισαγόμενων αυτοκινήτων, η στο Mirafiori όπου παράγεται η Levante και η Alfa Romeo Mito που θα βγει εκτός παραγωγής σύντομα .

Η νέα ‘miniLevante’ όμως θα μοιράζεται με την Stelvio μόνο το πλαίσιο, αφού τα μηχανικά μέρη θα είναι εντελώς διαφορετικά. Στην εξέλιξη της η FCA θα ακολουθήσει, εν μέρη, την φιλοσοφία της Alfa Romeo με εξέλιξη αποκλειστικών κινητήρων για χρήση της Maserati αλλά και έντονη διαφοροποίηση στην λειτουργία της ανάρτησης ώστε να έχει το τελικό αυτοκίνητο αυτόνομη προσωπικότητα και να μην κανιβαλίσει την Stelvio.

Άρα να αναμένουμε ότι θα χρησιμοποιήσει τον V6 biturbo 60 μοιρών της Maserati και τον V6 Biturbo Diesel της VM Motori όπως και η υπόλοιπη γκάμα και ίσως να κάποιο νέο μικρότερο βενζινοκινητήρα turbo 2 λίτρων.

Το μόνο σίγουρο είναι πως θα βρεθεί στην αγορά μέχρι το 2020 για να βοηθήσει την Maserati στην επίτευξη των στόχων που έθεσε η FCA.

Νίκος Κουμπής

 Γεννήθηκα στην Ιταλία... τη μάνα μου την πήγαν στο μαιευτήριο με μια Alfasud, ο πατέρας μου οδηγούσε ένα 124 Sport και ένα 131 Mirafiori, ο αγαπημένος οικογενειακός φίλος είχε μια GTV6 και ένα Uno Turbo i.e. και έζησα το οικονομικό θαύμα της Ιταλίας με τις αμέτρητες 164, Thema και Croma να τρέχουν με 200+ στην Autostrada. Αν δεν γινόμουν αθεράπευτα ιταλόφιλος δεν ξέρω τι θα γινόμουν....


'Νέο μικρότερο Maserati SUV βασισμένο στη Stelvio' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

© Copyright TheItalianJob.gr | All Rights Reserved