Συλλεκτικό Fiat 124 Spider ‘America’

H συλλεκτική έκδοση ‘America’ του Fiat 124 Spider, που είχε παρουσιαστεί πέρσι στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού για την επέτειο των 50 ετών από την διάθεση του μοντέλου στις ΗΠΑ, θα διατεθεί τελικά και στην Ιταλία σε 124 αντίτυπα και στην τιμή των 34.900€.

Το 124 Spider America ξεχωρίζει από το αποκλειστικό χρώμα ‘Bronzo Magnetico’, τους καθρέπτες και την κορνίζα του παρ μπριζ από βουρτσισμένο αλουμίνιο, την (ευτυχώς) αφαιρούμενη μπαγκαζιέρα στο πίσω καπό, τις vintage ζάντες 17 ιντσών που θυμίζουν εκείνες του κλασικού 124 Spider του 1980, το σαλόνι με μπεζ δέρμα και την πινακίδα με την αρίθμηση του αυτοκινήτου ανάμεσα στα καθίσματα.

H Αφαιρούμενη μπαγκαζιέρα με τις (extra) ασορτί αδιάβροχες βαλίτσες

 

Το μπεζ δερμάτινο σαλόνι

Η πλακέτα αρίθμησης

 

Οι vintage ζάντες

Τα μηχανικά μέρη παραμένουν αναλλοίωτα, οπότε κάτω από το καπό υπάρχει ο Multiair κινητήρας 140 ίππων που κινεί και το ‘κοινό’ 124 Spider.

Και η πηγή της έμπνευσης:

Νίκος ΚουμπήςΓεννήθηκα στην Ιταλία... τη μάνα μου την πήγαν στο μαιευτήριο με μια Alfasud, ο πατέρας μου οδηγούσε ένα 124 Sport και ένα 131 Mirafiori, ο αγαπημένος οικογενειακός φίλος είχε μια GTV6 και ένα Uno Turbo i.e. και έζησα το οικονομικό θαύμα της Ιταλίας με τις αμέτρητες 164, Thema και Croma να τρέχουν με 200+ στην Autostrada. Αν δεν γινόμουν αθεράπευτα ιταλόφιλος δεν ξέρω τι θα γινόμουν....


'Συλλεκτικό Fiat 124 Spider ‘America’' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

© Copyright TheItalianJob.gr | All Rights Reserved