Τραγικό δυστύχημα στην 101η έκδοση του Targa Florio

Η 101η πρώτη έκδοση του παλαιότερου αγώνα Rally στον Κόσμο, το Targa Florio, διακόπηκε ύστερα από το τραγικό δυστύχημα που στοίχισε την ζωή σε έναν αγωνιζόμενο, το Mauro Amendolia, και ένα κριτή, τον Giuseppe Lagana’. Επίσης τραυματίστηκε σοβαρά η κόρη του Mauro Amendolia, Gemma, που εκτελούσε χρέη συνοδηγού.

Όλα συνέβησαν μόλις στην τρίτη Ειδική Διαδρομή, την ‘Piano Battaglia 1‘ του Rally Targa Florio που διεξάγεται κάθε χρόνο στα Σικελικά βουνά. Εξ’ αιτίας των αρκετά δύσκολων καιρικών συνθηκών και της ιδιαίτερης ολισθηρότητας του δρόμου η Gemma Amendolia, που συμμετέχει στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Rally με ένα Mini Cooper και συνοδηγό την μικρή αδελφή της Valentina, παραχώρησε την θέση της στον πολύ πιο έμπειρο και παλιό αγωνιζόμενο πατέρα της, και αντικατέστησε την αδελφή της στο δεξί κάθισμα.

Η Gemma και η Valentina Amendolia στο μοιραίο Mini Cooper τους

Στο 10,5 χιλιόμετρο της Ειδικής Διαδρομής ο 52χρόνος Mauro Amendolia βγήκε γλιστρώντας από μια δύσκολη στροφή και στην ευθεία που ακολούθησε το Mini Cooper του εξετράπη από την πορεία του με αποτέλεσμα να προσκρούσει σε δέντρο και βράχο παρασύροντας Giuseppe Lagana’, ο οποίος βρισκόταν σε ασφαλή θέση σε ύψος 2 μέτρων από το οδόστρωμα.

Από αριστερά: ο κριτής Giuseppe Lagana’, o Mauro Amendolia και η κόρη του Gemma

Τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν νεκρό τον οδηγό του Mini Cooper και τον άτυχο κριτή, ενώ η 26χρονη Gemma τραυματίστηκε σοβαρά και, παρ’ότι διατηρούσε τις αισθήσεις της, οι ιατροί στο νοσοκομείο αποφάσισαν να την θέσουν σε καταστολή αν και τονίζουν ότι η ζωή της δεν διατρέχει κίνδυνο.

Μετά από το δυσάρεστο συμβάν ο ο αγώνας, που προσμετρούσε στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Rally, ακυρώθηκε.

Νίκος Κουμπής

 Γεννήθηκα στην Ιταλία... τη μάνα μου την πήγαν στο μαιευτήριο με μια Alfasud, ο πατέρας μου οδηγούσε ένα 124 Sport και ένα 131 Mirafiori, ο αγαπημένος οικογενειακός φίλος είχε μια GTV6 και ένα Uno Turbo i.e. και έζησα το οικονομικό θαύμα της Ιταλίας με τις αμέτρητες 164, Thema και Croma να τρέχουν με 200+ στην Autostrada. Αν δεν γινόμουν αθεράπευτα ιταλόφιλος δεν ξέρω τι θα γινόμουν....


'Τραγικό δυστύχημα στην 101η έκδοση του Targa Florio' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

© Copyright TheItalianJob.gr | All Rights Reserved