Ετοιμάζεται η νέα Alfa Romeo GTV

Μετά την παρουσίαση των Giulia και Stelvio, και σύμφωνα με το αρχικό πλάνο, τώρα κοντά θα ερχόταν η μεγάλη μπερλίνα Alfetta και το αντίστοιχο SUV όμως η πορεία της αγοράς και η αλλαγή στη νομοθεσία περί ρύπων αλλά και το Diesel-gate, που ουσιαστικά σκότωσε το Diesel (ευχαριστούμε VAG για τα εκατομμύρια στο κάδο επειδή ΕΣΥ έκανες σκάρτο μοτέρ…), άλλαξαν τα πλάνα.

Νέες καθυστερήσεις και επιτέλους ένα concept, η Tonale, που θα μετουσιωθεί κατά 95% απαράλλαχτο στο νέο μικρό Crossover της φίρμας.

Με αυτά και με αυτά όμως είχαμε ξεχάσει την κουπέ έκδοση της Giulia, την νέα GTV, που στην κορυφαία έκδοση της θα αποδίδει πάνω από 600 ίππους και θα επιδιώξει να κάνει στην νέα Μ4 και C63 AMG Coupe’ ότι έκανε πριν 3 χρόνια η Giulia στις προκατόχους τους.

Τα νέα για την GTV σταμάτησαν να έρχονται, φήμες και διαρροές απλώς δεν υπήρξαν με αποτέλεσμα πολλοί να νομίζανε πως το όλο Project ακυρώθηκε υπέρ κάποιου άλλου ‘πιο λογικού’ αυτοκινήτου.

Σε κλειστή εκδήλωση όμως για στελέχη της Alfa Romeo εμφανίστηκε ένα slide παρουσίασης με το rendering ενός κουπέ που φαίνεται να είναι η πρώτη ιδέα για την νέα κουπέ Alfa Romeo που θα έρθει να τοποθετηθεί δίπλα στην Giulia και να συνεχίσει, έπειτα από μακρά διακοπή, την πορεία της Alfa GT.

Η φωτό από την παρουσίαση σε κλειστή συνάντηση στην Alfa Romeo

Περισσότερες πληροφορίες δεν υπάρχουν προς το παρόν αλλά η εικόνα αυτή μας δίνει ελπίδες για ένα μέλλον που δεν θα αφορά μονάχα corssovers αλλά θα έχει και τα αυτοκίνητα που ζητάμε εμείς οι παθιασμένοι.

Νίκος Κουμπής


Tagged: , ,


Γεννήθηκα στην Ιταλία... τη μάνα μου την πήγαν στο μαιευτήριο με μια Alfasud, ο πατέρας μου οδηγούσε ένα 124 Sport και ένα 131 Mirafiori, ο αγαπημένος οικογενειακός φίλος είχε μια GTV6 και ένα Uno Turbo i.e. και έζησα το οικονομικό θαύμα της Ιταλίας με τις αμέτρητες 164, Thema και Croma να τρέχουν με 200+ στην Autostrada. Αν δεν γινόμουν αθεράπευτα ιταλόφιλος δεν ξέρω τι θα γινόμουν....


'Ετοιμάζεται η νέα Alfa Romeo GTV' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

© Copyright TheItalianJob.gr | All Rights Reserved | Hosting by ComboWeb