Piaggio Wi-Bike

Προσεγγίζοντας το 2τροχο κοινό από κάτω η Piaggio σχεδίασε μια σειρά από ηλεκτροκίνητα ποδήλατα για τους αναβάτες που κυκλοφορούν στο κέντρο της πόλης, αλλά που και που [σε άλλες χώρες ? ή σε επαρχιακές μεγαλουπόλεις ?] διανύουν και μεγαλύτερες αποστάσεις.

η σειρά PIAGGIO WI-BIKE είναι χτισμένη γύρω από έναν ολοκαίνουριο ηλεκτροκινητήρα* Piaggio που με μία μπαταρία** της Samsung τεχνολογίας  Lithium-ion έχει αυτονομία: 120km στην λειτουργία Eco.

Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε τις ικανότητες των σχεδιαστών  να “κρύψουν” αφενός τον όγκο της μπαταρίας, αφετέρου το μικροσκοπικό μοτέρ, “φιμωμένο” στα 250W ώστε να οδηγείται και χωρίς δίπλωμα που αποτελεί, επίσης, προϊόν σχεδιασμού της Piaggio με εφαρμογή απ’ευθείας στην μεσαία τριβή είναι … αόρατο!
Τέλος , ο υπόλοιπος σχεδιασμός των τεσσάρων μοντέλων θα βρει σίγουρα θαυμαστές και ανάμεσα στους ποδηλάτες και στους υπόλοιπους δικυκλιστές.

Το πλαίσιο είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο, με hardtail σχεδιασμό.

Στην εμπρός άκρη του βρίσκουμε υδραυλικό πιρούνι, επίσης από αλουμίνιο, η τελική μετάδοση της ισχύος-υποβοήθησης γίνεται με έναν ελαστικό ιμάντα , και η … αθλητική ισχύς μέσω ενός συστήματος με αλυσίδα και 9 ταχύτητες.
Το σύστημα πέδησης αποτελείται από δύο δίσκους με υδραυλικές δαγκάνες, 180 mm και 160 mm εμπρός /πίσω.

Η τάση της εποχής για διασυνδεσιμότητα έχει πολυεπίπεδη εφαρμογή στα WI-Bikes:

Χάρη στην Πλατφόρμα Πολυμέσων της Piaggio (PMP), οι λειτουργίες του Wi-Bike ενσωματώνονται λειτουργικά στα smartphones μέσω Bluetooth και στις προθέσεις της εταιρείας είναι η διαρκής εξέλιξη και αναβαθμίσεις.
Περιλαμβάνει υπηρεσίες όπως η πλοήγηση, ο έλεγχος των τρόπων λειτουργίας του συστήματος κίνησης αλλά φτάνει μέχρι και την κοινωνική δικτύωση του χρήστη ο οποίος μπορεί να μοιράζεται over-the-web την … εμπειρία.
Πολλές λέξεις της μόδας με ελεγχόμενη χρηστικότητα και διάρκεια στον Χρόνο.
Το ταμπλό ελέγχου που αποτελείται από τελευταίας γενιάς οθόνη που ενεργοποιείται αυτόματα μόλις βρεθεί κοντά στη μονάδα ελέγχου, χάρη στην τεχνολογία NFC (Near Field Communication). Διαθέτει και θύρα USB που λειτουργεί και ως φορτιστής του smartphone και ως θύρα ενημέρωσης  λογισμικού.

Το ταμπλό, η μπαταρία και το ηλεκτρικό μοτέρ συνδέονται μέσω ενός μοναδικού κωδικού (pin) που λαμβάνει ο πελάτης τη στιγμή της αγοράς.
Οι τρεις μονάδες λειτουργούν μόνο εφόσον αλληλοσυνδεθούν και επικοινωνήσουν μεταξύ τους.
Για παράδειγμα, αφαιρώντας την οθόνη νεκρώνει το Wi-Bike και γίνεται στην ουσία ένα ηλεκτρονικό κλειδί-immobiliser που για να ξανατεθεί σε λειτουργία απαιτεί την ίδια οθόνη ή νέα ανταλλακτική οθόνη που πωλείται ΜΟΝΟ στον κάτοχο του PIN.
Ο αναβάτης μπορεί μέσω του smartphone να διενεργήσει και διαγνωστικούς ελέγχους, ενώ οι πιο πλήρεις έλεγχοι, από τα εξουσιοδοτημένα σημεία τεχνικής υποστήριξης, πραγματοποιούνται μέσω tablet – και πάλι χάρη στην τεχνολογία Bluetooth.

Η υδατοστεγής μπαταρία ιόντων-λιθίου 400 Wh προσδίδει εμβέλεια, μεταξύ 60 και 120 χιλιομέτρων, ανάλογα με τον τρόπο και τις συνθήκες λειτουργίας. Ο χρόνος πλήρους φόρτισης της μπαταρίας είναι ελάχιστα πάνω από 3 ώρες.

Μία ενσωματωμένη μονάδα GPS/GSM, λειτουργεί ως δορυφορικός αντικλεπτικός μηχανισμός . Αν το σύστημα ανιχνεύσει απόπειρα μετακίνησης του wi-bike, σας αποστέλλεται μια ειδοποίηση μέσω της ανάλογης εφαρμογής και η θέση του οχήματος καταγράφεται στον χάρτη. Επίσης μέσω smartphone ελέγχετε την κατάσταση φόρτισης ή/και λαμβάνετε ειδοποίηση σε περίπτωση χαμηλής στάθμης μπαταρίας.

Ενώ τα συμβατικά ποδήλατα με ηλεκτρική υποβοήθηση προσφέρουν έναν περιορισμένο και προκαθορισμένο αριθμό ρυθμίσεων του επιπέδου υποβοήθησης, στις οποίες η συμβολή του μοτέρ παραμένει πάντοτε ανάλογη με την ενέργεια που εφαρμόζει ο ποδηλάτης ,

Το Wi-Bike, χάρη στην αποκλειστική τεχνολογία DEA (Δυναμική Υποβοήθηση Μοτέρ), επιτρέπει στον χρήστη να προγραμματίζει το επίπεδο υποβοήθησης που παρέχει το ηλεκτρικό μοτέρ ως ένα ποσοστό που βρίσκεται πάντα σε μεταβλητή αναλογία με την ισχύ που παρέχει ο ποδηλάτης.

Πάλι μέσω εφαρμογής  ο κάτοχος έχει τη δυνατότητα να επιλέξει τα προκαθορισμένα επίπεδα παροχής ισχύος και στην ουσία να κάνει «χαρτογράφηση» του μοτέρ βάσει των αναγκών και προτιμήσεών του.

STANDARD [ΒΑΣΙΚΟ]: το μοτέρ αναπτύσσει ισχύ ανάλογη με τη δύναμη που ανιχνεύεται στα πετάλια.
CITY [ΠΟΛΗ]: προσθέται μια ώθηση ισχύος σε κάθε εκκίνηση. Για ομαλή ενσωμάτωση στην ροή κυκλοφορίας στην πόλη.
HILL [ΛΟΦΟΣ]: το μοτέρ προσαρμόζεται στην κλίση της επιφάνειας του δρόμου, αναπτύσσοντας μεγαλύτερη ισχύ στις ανηφόρες και λιγότερη στις κατηφόρες ή στα επίπεδα τμήματα.

Καθένας από αυτούς τους τρόπους λειτουργίας του μοτέρ μπορεί να ρυθμιστεί σε δέκα διαφορετικά επίπεδα υποβοήθησης, για αποτελεσματική χρήση της μπαταρίας.

Χάρη στη δυνατότητα μεταβολής της συμβολής του μοτέρ, το Piaggio Wi-Bike είναι ένα πραγματικό μηχάνημα fitness, στο οποίο ο ποδηλάτης μπορεί να ορίσει ποιο θα είναι το επίπεδο φυσικής προσπάθειας (για παράδειγμα, 100W ισχύος με προκαθορισμένη συχνότητα ποδηλάτησης) αφήνοντας το μοτέρ να αυτοπροσαρμόσει την συμβολή του με βάση την υψομετρική κλίση στις παραμέτρους του προγράμματος εκγύμνασης που θέλει να εφαρμόσει ο αναβάτης: από χαλαρή περιηγητική βόλτα, διαδρομή σπίτι-δουλειά μέχρι απαιτητική προπόνηση ….

Το Piaggio Wi-Bike διατίθεται με τέσσερα διαφορετικά πακέτα εξοπλισμού με επιπλέον δυνατότητες εξατομίκευσης :

COMFORT: αυτό είναι το βασικό μοντέλο .Διατίθεται με πλαίσιο χωρίς επάνω σωλήνα και σε τρία μεγέθη.
Διαθέτει συμβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι.
Υπάρχουν δύο επιλογές μονάδας μετάδοσης κίνησης: παραδοσιακή μηχανική ή χειροκίνητης ρύθμισης συνεχώς μεταβαλλόμενης μετάδοσης.

Piaggio Wi-Bike Comfort Plus unisex

COMFORT PLUS: Διατίθεται στην έκδοση unisex [πλαίσιο χωρίς οριζόντιο σωλήνα και σε τρία διαφορετικά μεγέθη: S, M και L] και σε ανδρική έκδοση [πλαίσιο με οριζόντιο σωλήνα και δύο διαφορετικά μεγέθη: M και L].
σε σύγκριση με το πακέτο Comfort, περιλαμβάνει εργονομική σέλα και χειρολαβές από γνήσιο δέρμα, καθώς και ορισμένες πολυτελείς λεπτομέρειες, όπως επιχρωμιωμένα τμήματα και ελαστικά κρεμ χρώματος. Υπάρχουν δύο επιλογές μονάδας μετάδοσης κίνησης: χειροκίνητης ή ηλεκτρονικά ελεγχόμενης συνεχώς μεταβαλλόμενης μετάδοσης.

Piaggio Comfort Plus ‘Ανδρικό’

ACTIVE: ανδρική έκδοση [πλαίσιο με οριζόντιο σωλήνα] σε δύο μεγέθη [M και L]. Ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες εκδόσεις λόγω των τριών διαφορετικών επιλογών λειτουργίας:
“παραδοσιακή” full μηχανική, χειροκίνητης ρύθμισης συνεχώς μεταβαλλόμενης μετάδοσης και ηλεκτρονικά ελεγχόμενη συνεχώς μεταβαλλόμενης μετάδοσης.

Piaggio Wi Bike Active

ACTIVE PLUS: ανδρική έκδοση [πλαίσιο με οριζόντιο σωλήνα] σε δύο μεγέθη [M και L] με ειδικές παραλλαγές διακόσμησης και εξοπλισμού ‘οπως δερμάτινη σέλα και χειρολαβές . με δύο διαφορετικές επιλογές μονάδας μετάδοσης κίνησης: χειροκίνητης ή ηλεκτρονικά ελεγχόμενης συνεχώς μεταβαλλόμενης μετάδοσης.

Piaggio Wi-Bike Active Plus

οι τιμές ξεκινούν από τα 3.399€

* απόδοσης 250W/ 50Nm / 25km/h και *Λειτουργία: Power/Tour/Eco + Walk

** 418W / 36V / 11,6 Ah με χρόνο Φόρτισης: 3,5h

Ανακαλύψτε περισσότερα για το Piaggio Wi-bike:

 – Στο Piaggio Wi-bike microsite

– Παρακολουθώντας το βίντεο Piaggio Wi-Bike tutorial

Κωνσταντίνος ΓεροντήςΓεννήθηκα στην Ιταλία... τη μάνα μου την πήγαν στο μαιευτήριο με μια Alfasud, ο πατέρας μου οδηγούσε ένα 124 Sport και ένα 131 Mirafiori, ο αγαπημένος οικογενειακός φίλος είχε μια GTV6 και ένα Uno Turbo i.e. και έζησα το οικονομικό θαύμα της Ιταλίας με τις αμέτρητες 164, Thema και Croma να τρέχουν με 200+ στην Autostrada. Αν δεν γινόμουν αθεράπευτα ιταλόφιλος δεν ξέρω τι θα γινόμουν....


'Piaggio Wi-Bike' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

© Copyright TheItalianJob.gr | All Rights Reserved | Hosting by ComboWeb