Ανάκληση 12.600 Stelvio στις ΗΠΑ

Και μετά το ‘σκάνδαλο’ των φρένων που ανακάλυψαν διάφορα sites ήρθε η ώρα για την πρώτη πραγματική ανάκληση της Stelvio στις ΗΠΑ.

Όπως ανακοίνωσε η FCA USA στον οργανισμό NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration) θα προχωρήσει στην ειδοποίηση 12.600 κατόχων Alfa Romeo Stelvio όλων των τύπων να μεταβούν στην πλησιέστερη αντιπροσωπεία για να τοποθετηθεί μια διαφορετική τσιμούχα που θα αποτρέπει την εισροή νερού, έπειτα απο έντονη βροχόπτωση η πλύσιμο σε πλυντήριο υψηλής πίεσης, στο σημείο όπου βρίσκονται οι ενώσεις της καλωδίωσης με το Body Computer.

Αν δεν διορθωθεί υπάρει η πιθανότητα βραχυκυκλώματος που ενδέχεται να προκαλέσει την ακούσια έναρξη λειτουργίας των υαλοκαθαριστήρων η το άναμμα των αλάρμ… ακόμα ακόμα και της κόρνας.

Για προληπτικούς λόγους θα αλλαχτεί και η τσιμούχα που προστατεύει την κλειδαριά του πορτ μπαγκαζ γιατί αν βραχυκυκλώσει μπορεί να προκαλέσει το ξεκλείδωμα του σε ταχύτητες μικρότερες των 3 μιλίων την ώρα (σε μεγαλύτερες ταχύτητες οπλίζει διαφορετικό σύστημα που έτσι και αλλιώς αποτρέπει το άνοιγμα του πορτ μπαγκάζ ,ακόμα και πατήσει κανείς το κουμπί στο τηλεκοντρόλ).

Η NHTSA επισημαίνει την αναγκαιότητα να γίνουν άμεσα οι επισκευές καθώς αποτελούν κίνδυνο για τους χρήστες.
(ξέρεις τι είναι να σου ανάψουν τα αλάρμ ξαφνικά?)

Νίκος ΚουμπήςΝίκος Κουμπής

Γεννήθηκα στην Ιταλία... τη μάνα μου την πήγαν στο μαιευτήριο με μια Alfasud, ο πατέρας μου οδηγούσε ένα 124 Sport και ένα 131 Mirafiori, ο αγαπημένος οικογενειακός φίλος είχε μια GTV6 και ένα Uno Turbo i.e. και έζησα το οικονομικό θαύμα της Ιταλίας με τις αμέτρητες 164, Thema και Croma να τρέχουν με 200+ στην Autostrada. Αν δεν γινόμουν αθεράπευτα ιταλόφιλος δεν ξέρω τι θα γινόμουν....


© Copyright TheItalianJob.gr | All Rights Reserved