Άκρως επιτυχημένο λανσάρισμα για την Alfa Romeo Stelvio

Αν και ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί τα επίσημα νούμερα, μάλλον αναμένουν να κλείσει και ο Μάρτιος για να υπάρχει πλήρης εικόνα, η Alfa Romeo Stelvio φαίνεται να έχει κάνει ένα πολύ εντυπωσιακό άνοιγμα στην αγορά της ΕΕ (εκτός Η.Β. όπου θα διατεθεί σε μερικούς μήνες).

Τα πρώτα στοιχεία αναφέρουν πάνω από 1.000 παραγγελίες για Alfa Romeo Stelvio, με ένα μεγάλο μέρος να είναι η full εξοπλισμένη first edition. Στον αριθμό αυτό δεν συγκαταλέγονται τα test drives των dealers και τα εκθεσιακά αυτοκίνητα.

Απ’ότι φαίνεται η Stelvio πολύ γρήγορα θα τεθεί επικεφαλής πωλήσεων της γκάμας Alfa Romeo προσπερνώντας τις πωλήσεις των Giulietta και Giulia μαζί. Η επιλογή του Marchionne να δώσει έμφαση στα crossovers δικαιώνεται στην πράξη αφού η αγορά των SUV όχι μόνο δεν φρενάρει αλλά είναι και ο μοναδικός τομέας που παρουσιάζει σημαντική αύξηση έναντι των άλλων κατηγοριών, σε αντίθεση με τα κουπέ και κάμπριο που έχουν καταποντιστεί διεθνώς.

Οι ταξινομήσεις της Stelvio θα τονωθούν ιδιαίτερα από την αγορά των ΗΠΑ, της Κίνας και της Αυστραλίας όπου και θα διατεθεί μέσα στο επόμενο διάστημα, ενώ και τα συμβόλαια με μεγάλες εταιρείες διαχείρισης στόλων θα συμβάλλουν σημαντικά στην επίτευξη του στόχου πωλήσεων για το μεσαίο SUV της Alfa Romeo.

Η επίδοση αυτή της Stelvio ήταν αναμενόμενη, έχοντας δει και το παράδειγμα της Macan για την Porsche και της -μεγαλύτερης και ακριβότερης- Levante της Maserati, άλλωστε το πλάνο προβλέπει την κάλυψη του 50% των συνολικών πωλήσεων της φίρμας από την Stelvio. Αυτό εξηγεί και το γιατί θα πρέπει να καταπιούν οι Alfisti την δύσκολη καραμέλα των SUV’s στα επόμενα χρόνια, αφού απ’ότι φαίνεται αυτά θα φέρουν στο ταμείο τα απαραίτητα κονδύλια για την εξέλιξη των πολυπόθητων coupe’ και spider.

Νίκος ΚουμπήςΓεννήθηκα στην Ιταλία... τη μάνα μου την πήγαν στο μαιευτήριο με μια Alfasud, ο πατέρας μου οδηγούσε ένα 124 Sport και ένα 131 Mirafiori, ο αγαπημένος οικογενειακός φίλος είχε μια GTV6 και ένα Uno Turbo i.e. και έζησα το οικονομικό θαύμα της Ιταλίας με τις αμέτρητες 164, Thema και Croma να τρέχουν με 200+ στην Autostrada. Αν δεν γινόμουν αθεράπευτα ιταλόφιλος δεν ξέρω τι θα γινόμουν....


'Άκρως επιτυχημένο λανσάρισμα για την Alfa Romeo Stelvio' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

© Copyright TheItalianJob.gr | All Rights Reserved