Δεν θα υπάρξει Alfa Romeo Stelvio Coupe’

Τα SUVs είναι πλέον το βαρύ πυροβολικό όλων των premium κατασκευαστών. Οι πωλήσεις τους είναι πολλαπλάσιες των ‘συμβατικών’ μοντέλων στα οποία βασίζονται και η τάση δείχνει πως σύντομα, δεν θα είναι τα SUVs οι παραλλαγές της γκάμας της κάθε φίρμας αλλά τα sedan και sw θα είναι παράπλευρα μοντέλα μιας γκάμας από SUV.

Η τελευταία μόδα είναι τα Coupe’ SUV, δεν υπολογίζω εσκεμμένα τα Convertible SUVs γιατί απέτυχαν παταγωδώς (ευτυχώς!), και μετά την επιτυχία της BMW X6 πολλοί ήταν που έσπευσαν να παρουσιάσουν την δική τους εκδοχή για coupe’ SUV, με πρώτη και καλύτερη την ίδια την BMW που φρόντισε να κλωνοποιήσει την X6 ως την μικρότερη Χ4 και την Mercedes που μας έφερε τις GLE και την GLC Coupe’.

Υπήρξαν ανήσυχες φωνές που έλεγαν ότι και η Alfa Romeo θα παρουσίαζε μια coupe’ εκδοχή της Stelvio που με μια πιο κεκλιμένη οροφή θα φαινόταν πιο δυναμική από την κλασική πεντάθυρη εκδοχή που όλοι ξέρουμε. Τελικά όμως αυτή η πιθανότητα αποκλείεται να συμβεί, και αναστενάζουμε από ανακούφιση, αφού ο Scott Kruger, υπεύθυνος σχεδιασμού της Alfa Romeo, δήλωσε ότι δεν υπάρχει καν η σκέψη, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή, για κάτι τέτοιο:

…Η Alfa Romeo Stelvio σχεδιάστηκε εξ αρχής με τονισμένες σπορτίφ αναλογίες σε πολύ υψηλότερο βαθμό από τα αυτοκίνητα του γερμανικού ανταγωνισμού και έτσι δεν χρειάζεται μια ψευδοκουπέ εκδοχή για να φανεί ο ‘ανήσυχος’ χαρακτήρας της…

Σύμφωνα με πηγές της FCA η Alfa Romeo θα επικεντρώσει τις προσπάθειες της σε πιο ουσιαστικά αυτοκίνητα, είτε για την επίτευξη όγκου πωλήσεων (E Segment SUV anti X5-Cayenne, C Segment Crossover anti X2/Q2), είτε για την εξισορρόπηση της γκάμας προς το sport παρελθόν της (Giulia Coupe’).

Πάντως το μέλλον θα είναι πιο σαφές μετά την παρουσίαση του πλάνου της Alfa Romeo στις αρχές του έτους.

Νίκος ΚουμπήςΓεννήθηκα στην Ιταλία... τη μάνα μου την πήγαν στο μαιευτήριο με μια Alfasud, ο πατέρας μου οδηγούσε ένα 124 Sport και ένα 131 Mirafiori, ο αγαπημένος οικογενειακός φίλος είχε μια GTV6 και ένα Uno Turbo i.e. και έζησα το οικονομικό θαύμα της Ιταλίας με τις αμέτρητες 164, Thema και Croma να τρέχουν με 200+ στην Autostrada. Αν δεν γινόμουν αθεράπευτα ιταλόφιλος δεν ξέρω τι θα γινόμουν....


'Δεν θα υπάρξει Alfa Romeo Stelvio Coupe’' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

© Copyright TheItalianJob.gr | All Rights Reserved | Hosting by ComboWeb