Η Giulia πέρασε την σειρά 3 και την C-Class στην Ιταλία

Αφού τα πάει τόσο καλά σε Γαλλία και Γερμανία δεν θα μπορούσαμε να αναμένουμε κάτι χειρότερο στην εγχώρια αγορά της Ιταλίας.

Ο Μάρτιος λοιπόν έκλεισε με ένα πάρα πολύ καλό σημάδι αφού η Alfa Romeo Giulia ξεπέρασε τις πωλήσεις της BMW σειρά 3 και Mercedes C Class και είναι δεύτερη στην κατηγορίας, πίσω μόνο από το Audi A4.

Η Alfa Romeo Giulia κατέγραψε 887 αυτοκίνητα έναντι 858 της Mercedes C-Class και 842 της BMW Σειράς 3. Στην κορυφή της κατηγορίας παραμένει το Audi A4, που όμως βασίζεται σχεδόν ολοκληρωτικά στην έκδοση Avant αφού από τα 1.160 αυτοκίνητα που διέθεσε η γερμανική εταιρία μόνο τα 79 ήταν sedan.

Σημαντική παρατήρηση το γεγονός ότι η Giulia προσφέρεται με μόνο μια τυπολογία αμαξώματος ενώ ο ανταγωνισμός έχει 2 η και περισσότερες εκδοχές, πχ η BMW σειρά 3 διατίθεται ως sedan, τετράθυρο κουπέ (mon dieu) και sw. Αυτό σημαίνει ότι ανάμεσα στις μπερλίνες η επικράτηση της Giulia στην Ιταλική αγορά είναι ολοκληρωτική.

Μέχρι στιγμής στην Ιταλία στο πρώτο τρίμηνο έχουν ταξινομηθεί 11.900 Alfa Romeo, εκ των οποίων οι 4.600 είναι Giulia, με μια αύξηση +32,3% σε σχέση με πέρσι και συνολικό μερίδιο 2% της τοπικής αγοράς.

Νίκος ΚουμπήςΓεννήθηκα στην Ιταλία... τη μάνα μου την πήγαν στο μαιευτήριο με μια Alfasud, ο πατέρας μου οδηγούσε ένα 124 Sport και ένα 131 Mirafiori, ο αγαπημένος οικογενειακός φίλος είχε μια GTV6 και ένα Uno Turbo i.e. και έζησα το οικονομικό θαύμα της Ιταλίας με τις αμέτρητες 164, Thema και Croma να τρέχουν με 200+ στην Autostrada. Αν δεν γινόμουν αθεράπευτα ιταλόφιλος δεν ξέρω τι θα γινόμουν....


'Η Giulia πέρασε την σειρά 3 και την C-Class στην Ιταλία' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

© Copyright TheItalianJob.gr | All Rights Reserved | Hosting by ComboWeb