1947-2017: 70 Χρόνια Ferrari (video)

Στο Maranello έβαλαν τα γιορτινά τους σήμερα καθώς συμπληρώνονται ακριβώς 70 χρόνια από τότε που ο Enzo Ferrari παρουσίασε το πρώτο αυτοκίνητο που έφερε το όνομα του: την 125 S.

Βέβαια για του λόγου το αληθές στις 12 Μαρτίου του 1947 ο Enzo Ferrari έβαλε μπρος για πρώτη φορά τον V12 κινητήρα 1.5 λίτρων που σχεδίασε ο Gioacchino Colombo με την συμβολή των Giuseppe Busso και Luigi Bazzi και ήταν βιδωμένος σε ένα γυμνό σασί και όχι το ολοκληρωμένο αυτοκίνητο.

Η επίσημη πρώτη της Ferrari 125 S έγινε στο Circuito di Piacenza στις 11 Μαΐου του ίδιου έτους στα χέρια του Franco Cortese σε έναν αγώνα που ο Enzo Ferrari χαρακτήρισε ως ‘υποσχόμενη αποτυχία‘ αφού το αυτοκίνητο του εγκατέλειψε από πρόβλημα στην αντλία καυσίμου μεν, αλλά από την πρώτη θέση δε.

Αυτή ήταν και η επίσημη αρχή του θρύλου της Ferrari και της μοναδικής Ιστορίας της που συνεχίζεται να γράφεται ε χρυσά γράμματα στο βιβλίο της Αυτοκίνησης.

Η Ferrari οργανώνει σε 60 χώρες, στα πλαίσια του concept ‘Driven by Emotion‘, εκδηλώσεις στις οποίες πρωταγωνίστρια είναι η LaFerrari Aperta, η πλέον σύγχρονη (και εξωφρενικά γρήγορη) εκδοχή της Barchetta επιδόσεων που ήταν η 125 S.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το διήμερο 9-10 Σεπτεμβρίου στο Maranello όταν όλη η πόλη θα ντυθεί στα κόκκινα και θα πραγματοποιηθεί η ‘Cavalcade Classiche‘ με συμμετοχές κλασικών Ferrari απ’όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου.

Απολαύστε το επίσημο Video της Ferrari για τα 70 χρόνια της:

 



Γεννήθηκα στην Ιταλία... τη μάνα μου την πήγαν στο μαιευτήριο με μια Alfasud, ο πατέρας μου οδηγούσε ένα 124 Sport και ένα 131 Mirafiori, ο αγαπημένος οικογενειακός φίλος είχε μια GTV6 και ένα Uno Turbo i.e. και έζησα το οικονομικό θαύμα της Ιταλίας με τις αμέτρητες 164, Thema και Croma να τρέχουν με 200+ στην Autostrada. Αν δεν γινόμουν αθεράπευτα ιταλόφιλος δεν ξέρω τι θα γινόμουν....


'1947-2017: 70 Χρόνια Ferrari (video)' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

© Copyright TheItalianJob.gr | All Rights Reserved | Hosting by ComboWeb