Βραβείο σχεδιασμού ‘Car Design’ για την Alfa Romeo Tonale

Το μικρό SUV της Alfa Romeo που αναμένεται να ξεκινήσει την εμπορική του πορεία στα τέλη του 2020 έχει ήδη αρχίσει να καίει καρδιές και να μαζεύει βραβεία σχεδιασμού.

Η εξαιρετικής έμπνευσης Tonale του ‘δικού μας’ Αλέξανδρου Λιώκη βραβεύτηκε με το βραβείο ‘Car Design Award‘ του περιοδικού σχεδιασμού Auto&Design στην κατηγορία ‘Concept Cars‘. Η τελετή βράβευσης έγινε στο Parco Valentino 2019, μια εκδήλωση που γίνεται κάθε χρόνο σε μία από τι ομορφότερες πλατείες του Torino και στην οποία συμμετέχουν τα σχεδιαστικά τμήματα σημαντικών κατασκευαστών αλλά και διάφορα αυτόνομα ατελιέ.

O Klaus Busse, Διευθυντής Design της FCA για την περιοχή EMEA δήλωσε:

Είναι τιμή μας να δεχόμαστε αυτό το έπαθλο, που απονέμεται για το design της Tonale που, όπως κάθε Alfa Romeo, γεννάται από την τέλεια ισορροπία ανάμεσα στην κληρονομιά, την ταχύτητα και την ομορφιά. Περικλείει τους κανόνες που χαρακτηρίζουν το ιταλικό στιλ και την μοναδική σχεδιαστική γλώσσα της Alfa Romeo: αίσθηση των αναλογιών, απλότητα και η προσοχή για την ποιότητα των επιφανειών, για ένα καινοτόμο design που είναι όμως πιστό σε μια παράδοση με παγκόσμια αναγνώριση’. 

Η ομάδα σχεδιασμού της Alfa Romeo Tonale, στη μέση ο Αλέξανδρος Λιώκης

Ο Αλέξανδρος Λιώκης παρέλαβε ‘την κούπα’ του και προσθέτει μια σημαντική επιτυχία στο palmares του, αποδεικνύοντας πως το μέλλον του λαμπρού Έλληνα σχεδιαστή είναι σίγουρα γεμάτο επιτυχίες, και καλά θα κάνει η FCA να μην αφήσει να της φύγει ένα τέτοιο μυαλό.

Ο Αλέξανδρος Λιώκης με τον Giorgetto Giugiaro

Αλέξανδρε, τα καλύτερα έρχονται!

Νίκος ΚουμπήςΓεννήθηκα στην Ιταλία... τη μάνα μου την πήγαν στο μαιευτήριο με μια Alfasud, ο πατέρας μου οδηγούσε ένα 124 Sport και ένα 131 Mirafiori, ο αγαπημένος οικογενειακός φίλος είχε μια GTV6 και ένα Uno Turbo i.e. και έζησα το οικονομικό θαύμα της Ιταλίας με τις αμέτρητες 164, Thema και Croma να τρέχουν με 200+ στην Autostrada. Αν δεν γινόμουν αθεράπευτα ιταλόφιλος δεν ξέρω τι θα γινόμουν....


'Βραβείο σχεδιασμού ‘Car Design’ για την Alfa Romeo Tonale' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

© Copyright TheItalianJob.gr | All Rights Reserved