Και αν σου κάτσει? …αγοράζεις μια Ferrari

Πόσες φορές έχουμε σκεφθεί ότι ‘αν μας κάτσει’ το Τζόκερ η μια κληρονομιά θα τρέξουμε να αγοράσουμε μια Ferrari? δυστυχώς όμως σπανίως, ως ποτέ, ‘κάθεται’ η ριμάδα η τύχη σε κάποιον που θα πραγματοποιήσει το όνειρο αυτό.

Η μοίρα όμως επιφύλαξε μια όμορφη έκπληξη στον συμπαθή και ταπεινό αγρότη Andrea Vettori από το Grosseto του οποίου το μεγάλο όνειρο ήταν να αποκτήσει μια κόκκινη Ferrari, αλλά ουδέποτε είχε την οικονομική δυνατότητα να αποκτήσει όχι απλώς μια από τις δημιουργίες από το Maranello αλλά γενικότερα ένα αυτοκίνητο.

O Andrea ζει σε ένα φτωχικό σπίτι στο βουνό στο μικροσκοπικό χωριό Saseτta Απενίνια Όρη και μέχρι πρότινος ήταν αναγκασμένος να καλύπτει όλα του τα έξοδα με μια σύνταξη αναπηρίας ύψους μονάχα 289,80€. Είναι όμως τίμιος και δουλευταράς και ποτέ δεν ζήτησε τίποτα από κανέναν, ούτε καν από τον ευκατάστατο θείο του Giuseppe.

Όλα άλλαξαν όταν από το πουθενά ο θείος του, που δεν απέκτησε απογόνους, του άφησε όλη του την περιουσία: μερικά σπίτια στη πόλη και ένα σεβαστό ποσό σε μετρητά, που σύμφωνα με τις φήμες ξεπερνά κατά πολύ το εκατομμύριο ευρώ.

Όταν συνήλθε ο Andrea πήγε αμέσως στην αντιπροσωπεία της Ferrari και με το μπλοκ επιταγών στο χέρι προσπάθησε να αποκτήσει το αυτοκίνητο των ονείρων του. Οι πωλητές όμως δεν τον πίστεψαν γιατί πήγε με το Ape του και με τα παλιά και ταλαιπωρημένα ρούχα του, είπαμε ήταν ΤΟ ΠΡΩΤΟ πράγμα που έκανε, και τον έδιωξαν λέγοντας του πως το bar είναι δίπλα και έκανε λάθος στη διεύθυνση.

Τελικά επέστρεψε λίγο αργότερα μαζί με τον δικηγόρο του και όχι μόνο τον πίστεψαν αλλά, μετά τις απαραίτητες συγνώμες, συμπλήρωσαν επιτόπου όλα τα απαραίτητα χαρτιά για να μεταβιβαστεί στο όνομα του μια κατακόκκινη Ferrari F430.

Έτσι ο Andrea επέστρεψε στο φτωχικό του με το αυτοκίνητο των ονείρων του, όπως ήθελε από παιδί. Ο ίδιος, όταν η ιστορία του έγινε γνωστή, είπε στην Corriere della Sera πως ‘…την επόμενη μέρα πήγα να δουλέψω κανονικά στις ελιές, και μένω στο ίδιο σπίτι. Σίγουρα χρειάζονται κάποιες εργασίες για να γίνει καλύτερο αλλά θα μείνω εδώ.‘ και συνέχισε δείχνοντας την επιταγή της μικρής του σύνταξης: ‘…στο βουνό μαθαίνεις να ζεις με λίγα, παλιότερα τα βράδια σκεφτόμουν τις δυσκολίες, αλλά τώρα κοιμάμαι σαν πουλάκι, ως εκεί. Τα χρήματα είναι στη τράπεζα και δεν θα σας πω πόσα είναι και σίγουρα δεν θα τα χαραμίσω. Θα ήθελα να κάνω ένα ταξίδι αλλά δεν έχω αποφασίσει που, μάλλον όμως θα ήθελα να γνωρίσω τους πιλότους της Ferrari. Τα λεφτά δεν άλλαξαν εμένα αλλά μάλλον τους άλλους, που ξαφνικά έρχονται να μου πουν καλημέρα, αλλά εγώ δεν είμαι κορόιδο

Μικρή λεπτομέρεια: ο Andrea δεν έχει δίπλωμα και μέχρι να αποκτήσει τον πηγαίνει βόλτα με τη Ferrari ένας επιστήθιος φίλος του…

Νίκος ΚουμπήςΓεννήθηκα στην Ιταλία... τη μάνα μου την πήγαν στο μαιευτήριο με μια Alfasud, ο πατέρας μου οδηγούσε ένα 124 Sport και ένα 131 Mirafiori, ο αγαπημένος οικογενειακός φίλος είχε μια GTV6 και ένα Uno Turbo i.e. και έζησα το οικονομικό θαύμα της Ιταλίας με τις αμέτρητες 164, Thema και Croma να τρέχουν με 200+ στην Autostrada. Αν δεν γινόμουν αθεράπευτα ιταλόφιλος δεν ξέρω τι θα γινόμουν....


'Και αν σου κάτσει? …αγοράζεις μια Ferrari' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

© Copyright TheItalianJob.gr | All Rights Reserved | Hosting by ComboWeb