Αλλαγή ηγεσίας στις Alfa Romeo-Maserati

Η Alfa Romeo και η Maserati αποτελούν τον premium πόλο και ‘σημαία’ της FCA, ίδως απο τη στιγμή που η Ferrari ανεξαρτοποιήθηκε με το διαβόητο Spin off (που στην Ελλάδα έχει εχμ…’παρερμηνευτεί’ πολλάκις) και ο Sergio Marchionne έχει στοιχηματίσει πολλά στην επιτυχημένη ανάπτυξη τους.

Αυτό αναπόφευκτα οδηγεί σε στρατηγικές αλλαγές στην ιεραρχία και στο οργανόγραμμα για να εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο τρόπο και ο παραμικρός πόρος των δύο εταιρειών.

Η FCA ανακοίνωσε λοιπόν πως νέος CEO των Alfa Romeo και Maserati θα είναι ο Tim Kuniskis, ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω απο την επιτυχία των SRT εκδόσεων της Dodge όπως το Challenger Hellcat και Demon.

Ο Tim Kuniskis, που βρίσκεται στην FCA εδώ και 26 χρόνια, αφήνει το πόστο του ως Head of passenger cars brands της Βορείου Αμερικής όπου είχε την εποπτεία των Chrysler, Dodge, Fiat και SRT και αντικαθιστά στην κεφαλή των premium brands της FCA τον Ron Bigland.

O τελευταίος μετακινείται στη θέση του Διευθυντού Πωλήσεων της FCA στις ΗΠΑ και CEO της FCA Canada , ενώ τις αρμοδιότητες του Kuniskis θα της αναλάβει ο Steve Breahm.

Την αλλαγή αυτή στη Διοίκηση της FCA θέλησε να σχολιάσει ο ίδιο ο Sergio Marchionne, σύμφωνα με τον οποίο ο ‘…o Tim Kuniskis θα συνεχίσει το έργο του Ron Bigland, που θα μπορέσει να στρέψει εκ νέου το ενδιαφέρον του στις πωλήσεις για τις ΗΠΑ, και θα αναπτύξει περεταίρω τις δύο μάρκες σε όλο τον Κόσμο...’

Ο Sergio Marchionne δεν παρέλειψε να τονίσει πως το 2018 είναι μια κρίσημη χρονιά και θέλει διακαώς να μην χαθούν οι στόχοι που έχει θέσει, ενώ λεπτομέρειες για το επόμεο 5ετές πλάνο θα μάθουμε στην επίσημη ανακοίνωση του την 1η Ιουνίου στο Balocco.

Νίκος ΚουμπήςΓεννήθηκα στην Ιταλία... τη μάνα μου την πήγαν στο μαιευτήριο με μια Alfasud, ο πατέρας μου οδηγούσε ένα 124 Sport και ένα 131 Mirafiori, ο αγαπημένος οικογενειακός φίλος είχε μια GTV6 και ένα Uno Turbo i.e. και έζησα το οικονομικό θαύμα της Ιταλίας με τις αμέτρητες 164, Thema και Croma να τρέχουν με 200+ στην Autostrada. Αν δεν γινόμουν αθεράπευτα ιταλόφιλος δεν ξέρω τι θα γινόμουν....


'Αλλαγή ηγεσίας στις Alfa Romeo-Maserati' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

© Copyright TheItalianJob.gr | All Rights Reserved | Hosting by ComboWeb